✨ Terugblik op een inspirerend congres: "Research Professional meets CCMO" ✨

  • 30 september 2024
  • Nieuwsbericht
  • Research Professionals

Op 3 september organiseerden V&VN en de CCMO een inspirerend congres voor researchverpleegkundigen en andere onderzoeksspecialisten. De dag bood waardevolle inzichten, interessante sprekers en praktijkervaringen, met onder andere aandacht voor het CTIS-systeem, patiëntenparticipatie en een live demonstratie van het nieuwe Onderzoeksportaal.

Lees meer en download hier het volledige verslag!

Foto 35 Ccmo

Op 3 september waren wij te gast bij de CCMO en hebben wij samen een succesvol congres georganiseerd, speciaal voor researchverpleegkundigen, onderzoek coördinatoren, datamanagers en andere geïnteresseerden. Een dag vol waardevolle inzichten, interessante sprekers en nieuwe verbindingen!

🎤 Hoogtepunten van de dag:

  • Thera Max-Mos schetste de rijke geschiedenis en doelstelling van de CCMO, met een knipoog naar het prachtige Den Haag.
  • Annemarie Geel interviewde voorzitter Stan van Belkum, waarbij het belang van researchprofessionals in goed onderzoek centraal stond.
  • Het Nationaal Actieplan Klinisch Onderzoek werd toegelicht, met focus op snellere onderzoeksprocessen, patiëntenparticipatie en netwerkvorming.
  • Jan Willem Kleinovink gaf ons een waardevol inzicht in het CTIS-systeem, en benadrukte dat hoewel het leren ervan een uitdaging kan zijn, het zeker te doen is!
  • De praktijkervaringen van Judith Verhagen-Oldenampsen boden een eerlijke en leerzame kijk op CTIS.
  • Evelyn van der Aa en Linda Garms benadrukten het belang van patiëntenparticipatie, en gaven ons praktische tips om dit succesvol toe te passen.
  • Astrid van der Zanden en Kimberley Hemelrijk deelden hun inzichten over het gebruik van e-consent – een hot topic in de onderzoekswereld.
  • Paula Vossebeld sloot de dag af met een boeiende live demonstratie van het nieuwe Onderzoeksportaal, dat eind januari 2025 gelanceerd wordt.
  • De hele dag stond het CTIS validatieteam paraat om vragen van deelnemers te beantwoorden.

Na een inspirerende dag was het tijd om te netwerken onder het genot van een borrel. De deelnemers wisten elkaar te vinden en nieuwe ideeën en samenwerkingen zijn ontstaan.

Het congres werd enorm goed beoordeeld. Opmerkingen zoals “het CCMO heeft een gezicht” , wat mooi om te zien waar de CCMO werkt en wij werden zichtbaar bij de CCMO waren enkele van de opmerkingen.  Ook hoorden wij veel dat er van beide kanten veel was geleerd en ook dat er goed naar ons is geluisterd. 

🔗 Wij kijken uit naar een vruchtbare voortzetting van deze waardevolle discussies en samenwerkingen!

#klinischonderzoek #onderzoek #patiëntenparticipatie #CCMO #eConsent #netwerken #researchprofessionals

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)